“Un mag de Terramar” d’Ursula Le Guin

Posted by on abr 22, 2013 in Blog, IF colection, Narrativa, SciFi | No Comments
“Un mag de Terramar” d’Ursula Le Guin

Per celebrar el dia de Sant Jordi, vull recomanar una obra que acaba de fer 45 anys i segueix sent una obra mestra del gènere fantàstic. Es tracta d ‘”Un mag de Terramar” d’Ursula Le Guin, una gran escriptora que ha estat autora d’alguns dels millors contes i novel·les de fantasia i ciència ficció que s’han escrit.

Aquesta història forma part d’una trilogia que explica les tres edats d’un home, l’esparver, on el món fantàstic és el rerefons i no el protagonista. Aquest món, on la màgia té a veure amb el “nom veritable” de les coses, oblidat pels homes, està construït amb molta coherència, però només veiem una petita porció: com la punta d’un iceberg.

L’autora sol explicar que és filla d’un antropòleg i una escriptora de contes per a nens, i aquestes aventures reuneixen el millor de tots dos oficis, amb un sòlid coneixement dels mites i una narrativa fluïda i atraient. Potser per això, els temes clàssics (com la màgia, dels encanteris o els dracs) estan explicats d’una forma molt original i profunda alhora, amb una filosofia de fons propera al taoisme. Com a anècdota, direm que, entre altres coses, descriu una escola de mags trenta anys abans d’Harry Potter o Patrick Rothfuss. Esperem que, si no el coneixíeu, el gaudiu tant com ho hem fet nosaltres.

Leave a Reply